Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Thorbecke Topsportklas

Thorbecke Voortgezet Onderwijs biedt talentvolle sporters de kans om het behalen van een schooldiploma te combineren met een sportieve carrière.

Thorbecke is een TopsportTalentschool. (www.stichtingloot.nl)
Dat betekent dat Thorbecke VO voor iedere topsportleerling een individueel lesprogramma en rooster maakt. Door de samenwerking met verschillende sportorganisaties is het goed mogelijk geworden trainingstijden en lestijden op elkaar af te stemmen. Hierdoor presteer je én op je sport én bij ons op school optimaal.

Wanneer ben je een topsporter?
Je bent een topsporter als jouw talent via het Olympisch Netwerk Rotterdam de Topsport-status krijgt. Alleen jouw sportbond kan hiervoor een aanvraag doen. De school bepaalt dus niet of je een topsporter bent. Als topsporter krijg je extra begeleiding door topsport-studiebegeleiders. Je komt in een speciale topsportklas waarin jouw rooster op jouw en je sport wordt afgestemd.
Er is intensief contact met ouders, trainers en andere begeleiders. 

Daarnaast heeft Thorbecke Voortgezet Onderwijs een beleidsadviseur Topsport die de vernieuwingen binnen sport en onderwijs op de voet volgt. Op deze manier worden de mogelijkheden voor het combineren van de opleidingen maximaal benut. De coördinator Topsport is dagelijks bereikbaar voor alles wat zich rondom de talentvolle sporter afspeelt.

Kosten
Aan de topsportbegeleiding zijn kosten verbonden. De jaarlijkse bijdrage hiervoor bedraagt €180,- 

Wil je informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met het hoofd van Bureau Topsport & Highschool:
Dhr. Velberg, tvelberg@tvo-rotterdam.nl

Beroemde voorgangers
Op Thorbecke Voortgezet Onderwijs zitten ongeveer 240 topsporters. Een aantal ken je vast wel. Voetballers Stefan de Vrij, Robin van Persie, Georginio Wijnaldum, Leroy Fer en Erwin Mulder hebben op Thorbecke VO hun diploma gehaald. Langer geleden liep zwemster Inge de Bruijn door de gangen. Nu zitten onder andere motorcoureur Bo Bendsneyder, roeister Marieke de Keijzer, tennisster Isolde de Jong, zwemster Chantalle Zijderveld, judoka Ziggy van den Brink, karateka Bryan Lusse bij Thorbecke VO op school.

Informatie over het aanmelden, proeflessen, Open Huis, testdagen, audities etc. vind je op de groep 8-pagina.

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?