Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Highschool Handbal

Wil jij meer halen uit je talent voor handbal? Dan is de Highschool Handbal iets voor jou!

Leerlingen van verschillende leeftijden trainen twee keer per week onder schooltijd met elkaar, onder leiding van toptrainer Herman Schaap.

Hij is trainer en oprichter van Handbalschool Amstelland en tevens trainer geweest van Handbalschool Rijnmond . Hij is Full-time Proftrainer en Hoofd Jeugdopleiding Greenpark Aalsmeer. 

Thorbecke werkt samen met de Handbalschool Rijnmond. Zij moedigen kinderen aan om te kiezen voor een school waar extra trainen goed gecombineerd kan worden met leren. En dan kom je al snel bij Thorbecke Voortgezet Onderwijs uit.

Het highschool handbal profiel vindt plaats in leerjaar 1,2 en 3. De leerlingen krijgen onder schooltijd twee trainingen/vier lesuren per week. (m.u.v. de 3e klas, hier wordt nog één keer per week getraind).

Herman Schaap: “Deze klas is ideaal voor jonge handballers die de top willen halen in hun sport of gewoon graag meer willen trainen dan ze kunnen bij hun club. Behalve aan techniek besteed ik ook tijd aan persoonlijke gesprekken en vraag de leerlingen wat ze willen bereiken. Het is dan aan ons om dat in goede banen te leiden. Maar de groep mag nog wel wat groter. Dus zeker voor kinderen in groep 8 die nu al uitkijken naar een vervolgopleiding is het goed om te weten dat deze klas er is."

Binnen de huidige handbalklas zijn er vrij grote leeftijdsverschillen. “Dat was in het begin even wennen en zoeken hoe ik een training het beste kon opbouwen,” aldus Schaap. “Maar inmiddels helpen de oudere leerlingen de jongere en geven hen soms handige tips en aanwijzingen. Het is een heel ambitieuze en gedreven groep en ik zie ze steeds beter worden. Sommige oud-leerlingen spelen inmiddels in topteams in o.a. de Beneleague, Eredivisie en zelfs in Duitsland bij de top van de Bundesliga."

*Om topsportleerling te worden, moet je talent erkend zijn door de Handbalbond. Thorbecke is de enige Topsport Talentschool in de regio. Topsporters kunnen hier school en trainingen optimaal combineren. www.topsporttalentschool.nl keer p

Testdag 
Voor alle highschool profielen moet een test gedaan worden.


Contactpersoon: 
Dhr. Jochem Blaauw, Highschool coördinator, 
bureautopsporthighschool@tvo-rotterdam.nl

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!