Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Highschool Dansklas

Heb je een vmbo b/k-advies en is dansen je lust en je leven? Dan is het vmbo voor sport & dans dé school voor jou.

Onderbouw
 

In de dansklas heb je in het eerste leerjaar 6 lesuren dans per week binnen het normale lesprogramma.
Vanaf leerjaar 2 zijn dat 4 lesuren per week.

Je krijgt veel urban-lessen en de basis wordt gelegd met jazz, modern en tapdansen. De lessen worden gegeven in onze eigen dansstudio in het gebouw. Ieder schooljaar is er een spetterende show in een theater, waar jij natuurlijk aan meedoet! Regelmatig zijn er optredens en presentaties, kijk maar eens op de facebookpagina van het Thorbecke vmbo voor sport & dans. 

Is het dansprofiel iets voor jou? Dan moet je wel eerst een auditie doen. 

 

Bovenbouw

Ook in de derde klas kun je blijven dansen, maar dat zijn lessen die bovenop het gewone lesprogramma komen. Je bent meer uren op school dan de andere leerlingen. Als dans je lust en je leven is, dan heb je dat er natuurlijk voor over. 

Ben je echt heel erg goed en wil je van dansen ook je beroep maken? Dan kun je na het vmbo verdergaan met de richting dans op het mbo. Je kunt hierbij denken aan het Albeda Danscollege of ROC Rijn-IJssel in Arnhem. 

Kosten


​Wat goed is om te weten, is dat er extra kosten verbonden zijn aan dit profiel. U moet dan denken aan: Huur van het theater, de belichting, de kleding en het geluid. Deze bedragen jaarlijks € 180,-.
Houdt u er a.u.b. ook rekening mee dat er voor de voorstelling ook soms kledingstukken als panty's etc. voor eigen rekening aangeschaft dienen te worden.

Inschrijven

 
Voor dit profiel gaat de inschrijving als volgt:

Tijdens het aanmelden op onze locatie, kan gelijk ingeschreven worden voor de auditie (test) voor highschool Dans.

U kunt zich hiervoor dus niet via de website aanmelden.

Voor informatie over het aanmelden, proeflessen, Open Huis, testdagen, audities etc. verwijzen wij u naar de link "Aanmelden" hierboven.

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!