profielkeuze decanaat studiekeuze vakkenpakket
Thorbecke Voortgezet Onderwijs
 

Profiel- en studiekeuze

Tijdens je Thorbecke-carrière maak je regelmatig belangrijke keuzes. Zo kies je in de derde klas een profiel en keuzevakken voor de bovenbouw, en in je examenjaar kies je waar je gaat studeren. Ga je voor het HBO of wil je liever naar de universiteit? En welke studierichting spreekt je dan het meest aan?
 

Begeleiding van het keuzeproces

Gelukkig hoef je deze belangrijke beslissingen niet helemaal in je eentje te nemen. Op Thorbecke word je op diverse manieren begeleid en geholpen in je keuzeproces.
In de eerste plaats zijn er elke week mentorlessen waarin je er, met behulp van online programma Qompas, achter komt wat het beste bij je past. Ook voer je diverse gesprekken met je mentor, vakdocenten en hopelijk ook thuis over je profiel- en studiekeuze. Daarnaast hebben we op school twee decanen. Zij coördineren het keuzeproces en zijn beschikbaar voor individuele begeleiding.  Ook organiseren zij diverse activiteiten voor de verschillende leerjaren. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de Erasmus Universiteit, een vakkencarrousel voor de derdeklassers en diverse informatieavonden.
 

Decanen

Op Thorbecke Voortgezet Onderwijs zijn er twee decanen:
Meneer Bakker hbakker@tvo-rotterdam.nl
Mevrouw Bronstring qbronstring@tvo-rotterdam.nl
 
Op donderdag zijn de decanen beschikbaar op hun kantoor op de eerste verdieping tegenover de trap. Ook op andere dagen van de week is het mogelijk om met hen te spreken, maar dan kun je het beste even e-mailen om een afspraak te maken. 
 

Profielkeuze

In de derde klas mag je kiezen uit vier profielen. Ook kies je een aantal keuzevakken. Het programma in de derde klas ziet er globaal als volgt uit:


 
 

Studiekeuze

In de bovenbouw ga je nadenken over de studie die je na het behalen van je diploma wilt volgen.  Het programma in de bovenbouw ziet er globaal als volgt uit:


 
Het programma Qompas helpt je bij je studiekeuze. Ook is het belangrijk dat je zelf op onderzoek uitgaat. Hogescholen en universiteiten organiseren diverse leuke activiteiten om jou te helpen bij het nemen van een beslissing. Ga bijvoorbeeld naar een open dag, loop een dagje mee of neem deel aan het proefstuderen. Vergeet niet om vooraf toestemming te vragen via proefstuderen@tvo-rotterdam.nl 
 

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?

Zit jij in groep 8?

Thorbecke VO is een actieve openbare scholengemeenschap met vier locaties met de nadruk op talentontwikkeling, sport, bewegen en dans. We motiveren je om het beste uit jezelf te halen!