Thorbecke Voortgezet Onderwijs

Topsport

Thorbecke Voortgezet Onderwijs biedt talentvolle sporters de kans om naast het behalen van een schooldiploma ook het maximale uit hun sportieve carrière te halen.

Thorbecke VO is namelijk een TopsportTalentschool (www.stichtingloot.nl).

Dat betekent dat Thorbecke VO voor iedere topsportleerling een individueel lesprogramma en rooster maakt. Door de goede samenwerking met verschillende sportorganisaties is het goed mogelijk geworden trainingstijden en lestijden op elkaar af te stemmen. Als je topsporter bent, hoef je dus niet te kiezen sport óf studie! En je bent niet de enige die voor deze combinatie kiest.

Beroemde voorgangers
Op Thorbecke Voortgezet Onderwijs zitten ongeveer 240 topsporters. Een aantal ken je vast wel. Voetballers Stefan de Vrij, Robin van Persie, Georginio Wijnaldum, Leroy Fer en Erwin Mulder hebben op Thorbecke VO hun diploma gehaald. Langer geleden liep zwemster Inge de Bruijn door de gangen. Nu zitten onder andere motorcoureur Bo Bendsneyder, voetballer Gabrielle van Driel, judoka Ziggy van den Brink en Feyenoorder Ryan Go  op het Thorbecke.

Afstemmen
Erkend door de bond, kunnen talenten via het Olympisch Netwerk Rotterdam de Topsport-status krijgen. De erkende talenten worden extra begeleid door topsport-studiebegeleiders. Zij stemmen de roosters van het onderwijs en sport zo goed mogelijk op elkaar af, zorgen voor bijlessen en overleggen met mentoren over de voortgang van de talenten. Daarnaast heeft Thorbecke Voortgezet Onderwijs een beleidsadviseur Topsport die de vernieuwingen binnen sport en onderwijs op de voet volgt. Op deze manier worden de mogelijkheden voor het combineren van de opleidingen maximaal benut. De coördinator Topsport is dagelijks bereikbaar voor alles wat zich rondom de talentvolle sporter afspeelt.

Contactpersoon: Dhr Velberg, tvelberg@tvo-rotterdam.nl, 06 - 136 064 34.

« ga terug

Inloggen...

Bekijk de handleiding voor het ouderportaal.


Inloggevens vergeten?